Papier en Digitaal integreren

Nog steeds hebben veel mensen naast een elektronische agenda op hun werkplek of Smartphone, ook een papieren agenda.

Uit een onderzoek dat een Belgische leverancier van agenda’s in 2015 heeft uitgevoerd onder bijna 3.000 personen uit Nederland, België en Frankrijk, blijkt dat 68% van de ondervraagden een papieren agenda heeft. Verder blijkt dat ongeveer 20% van de Nederlanders een digitale agenda gebruikt. Voor Nederland zou dat betekenen dat enkele miljoenen mensen een papieren agenda heeft of gebruikt en daarnaast een digitale agenda heeft. Van die groep zal een aanzienlijk deel worstelen met het gelijktijdig gebruik van de papieren agenda en de digitale agenda. Een ander deel zal bij het 100% gebruik van een papieren agenda, de voordelen missen van digitale agenda. Bijvoorbeeld de signaleringsfunctie. Immers een papieren agenda begint niet een kwartier voor de afspraak te piepen.

Al jaren geleden heb ik mij met dit probleem beziggehouden en verschillende app ontwikkelaars gevraagd of ze hier wat aan konden doen. Tot ik vorig jaar op een Kickstart programma stuitte: Slice Planner. Slice Planner is een app die in combinatie met een geformateerde papieren agenda, jouw ‘papieren’ afspraken in je digitale agenda (bv. Google, Outlook, Android) zet. Een prima idee en een werkende app. Probleem is dat je een specifieke agenda moet gebruiken. Zie figuur onder.

Na enige experimenten met de ‘Slice Planner’ (wellicht moeten we dat ding de ‘Pizza Planner’ noemen), heb ik een eigen draai gegeven aan de Slice Planner. Gewoon door de Slice Planner toe te voegen aan een gewone agenda.

Met de app kun je in ieder geval de papieren afspraken digitaliseren. Zie de video hieronder.

De Slice Planner app houdt rekening met overlappende afspraken. Deze worden dan in rood aangegeven en die kun je vervolgens aanpassen.
Een probleem dat nog opgelost moet worden is het verwerken van je afspraakteksten. Misschien moet je hiervoor gewoon een scan-image maken en die in de digitale agenda plakken. Een ander punt is dat je elke dag moet inscannen. Het zou mooi zijn als je een hele week kunt inscannen.