Waar kun je het beste wonen in Eindhoven

Stel je gaat naar Eindhoven verhuizen. Bijvoorbeeld omdat je een leuke baan in de slimste regio van de wereld hebt gevonden. Dan moet je op zoek gaan naar een huis in een geschikte buurt. Welke buurt is het meest geschikt? Dat is natuurlijk afhankelijk van jouw eisen en wensen. In veel gevallen gaat het dan om een beoordeling hoe sociaal, veilig en schoon een buurt is. Ook inkomen speelt een rol, immers je wilt wonen in buurt met buurtgenoten die een beetje qua welstand gelijk gestemd zijn. Dus niet veel rijker maar ook niet veel armer dan jijzelf bent.

RPA

De gemeente Eindhoven heeft een buurtmonitor laten maken. Daarin kun je veel informatie vinden over de afzonderlijke buurten in Eindhoven. Echter je kunt met deze buurtmonitor niet buurten met elkaar vergelijken. In de vorige blog heb ik laten zien hoe met Robotic Process Automation (RPA) de gegevens van de buurtmonitor van Eindhoven van het scherm kunt halen en kunt opslaan in een Excel file.

Tableau dashboard

Deze buurt gegevens heb ik gebruikt om met Tableau een soort Buurt-Selectie-Dashboard te maken. In het dashboard kun je aan een aantal parameters draaien om te zien welke buurten in Eindhoven voldoen aan jouw criteria over Inkomen, Economie, Sociale Samenhang, Veiligheid, Ruimte (milieu, verkeer, e.d.) en de totale Buurtscore.
De waarden waaruit je kunt kiezen zijn: All(e), Ruim Benedengemiddeld, Benedengemiddeld, Gemiddeld, Bovengemiddeld, Ruim Bovengemiddeld.

Hieronder staat het buurtmonitor dashboard. Klik op de afbeelding en je gaat naar het dashboard.